Ben Alımı Nedir?

    Ben aldırma işleminin yapılışı: ameliyat ve ameliyatsız yöntemler olmak üzere 2 grupta toplanır. Ayrıca ameliyatsız yöntemler de kendi arasında lazer, radyofrekans, elektrokoter ve kriyoterapi gibi alt yöntemlere ayrılmaktadır.


Cerrahi Yöntem

Ameliyatla Ben Alımı

    Lokal anestezi ile uyuşturulan bölgeden alınan ben sonrası o bölgeye minik bir dikiş atılabilir. Bu bölgede az da olsa iz kalabilir. Eğer risk unsurları taşıyan bir ben ise alındıktan hemen sonra patolojiye gönderilmelidir. Tehlike arz eden benler ise önce patolojiye gönderilir. Eğer herhangi bir risk taşımıyorsa sorunsuz bir şekilde ben alımı işlemi hastaya uygulanır.


Cerrahi Olmayan Yöntemler

Cerrahi Olmayan Yöntemler

Lazerle Ben Alımı

    Genellikle ten ile yükseklikte olan benlerin alımında kullanılan bir yöntemdir. Lazer yönteminde elektrik enerjisi ısıya dönüştürülür ve ben alımı işlemi gerçekleşir. Bu işlemden sonra yapılan bölgede minik bir iz kalabilir. Lazerle ben alımı işlemi tek seanstır. Uygulama öncesi benin olduğu bölgeye az miktarda anestezi kremi sürülebilir. İşlem hızlı ve pratik olduğu için hasta herhangi bir ağrı ya da acı hissetmez. Lazer yöntemi ile birçok ben aynı anda alınabilir. Uygulamadan sonra deri hızlı bir şekilde iyileşir. İşlemden sonra hasta günlük hayatında devam edebilir.


Cerrahi Olmayan Yöntemler

Radyofrekansla Ben Alımı

    Cilt gençleştirme, skar izlerini yok etme ve lekeleri açma gibi birçok işlemde kullanılan Radyo frekans ile ben alımı da yapılabilir. Radyo frekans yönteminde elektrik enerjisi radyo dalgasına dönüşür ve buharlaşır. Buharlaşma gerçekleştiğinde ben alınmış olur. Radyo frekanslı yöntemde her hangi bir dikiş veya müdahale gerekmez.


Cerrahi Olmayan Yöntemler

Elektrokoter ile Ben Aldırma

    Genel cerrahların sıkça kullandığı cihazlardan biri olan koter ile ben aldırma işlemi yapılabilmektedir. Yüksek ısı ile dokunduğu lezyonu buharlaştırmaktadır. Radyofrekans benzeri bir uygulama yapılmaktadır.


Cerrahi Olmayan Yöntemler

Kriyoterapi Ben Alımı

    Dondurarak ben aldırma olarak da bilinen “kriyoterapi” çok sık kullanılmaktadır. Sıvı azot gibi kriyojenlerin farklı teknikler ile ben üzerine uygulanması şeklinde yapılmaktadır.İyileşme süresi 2 haftaya kadar uzamaktadır.